Drie tips bij het uitzoeken van een internet- en tv-provider

Door Willem

Als je op zoek bent naar een nieuwe internet en tv provider, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te bedenken welke abonnementsvorm het beste bij jou past en wat je specifieke voorwaarden zijn. Daarnaast is het goed om te weten dat de levertijd van internet en tv aanzienlijk korter is geworden en dat er diverse overstapservices beschikbaar zijn. Ten slotte kan het interessant zijn om te kijken naar aanbiedingen van vergelijkingswebsites zoals Breedbandwinkel, die exclusieve kortingen kunnen bieden en altijd de laagste prijs garanderen. In dit artikel geven we je drie handige tips bij het vinden van een geschikte internet- en tv-provider.

Abonnementsvorm

Voordat je een nieuw internet- en tv-abonnement afsluit, is het belangrijk om na te denken over welke abonnementsvorm het beste bij jou past. Je kunt kiezen voor een alles-in-één-pakket, een internet- en tv-bundel of alleen internet of tv. Steeds meer Nederlanders stappen over op alleen internet en geen tv. Dit komt doordat de meest populaire programma’s ook gemakkelijk online te vinden zijn en streamingdiensten zoals Netflix en HBO niet afhankelijk zijn van traditionele tv. Bedenk wel dat hoe minder diensten je afneemt, hoe lager de maandelijkse kosten zullen zijn. Dit kan uiteindelijk flink oplopen en besparen op je uitgaven.

Levertijd

De tijd waarin het 30 dagen duurde voordat je internet en tv geleverd kreeg, ligt definitief achter ons. Toen was het nog maar afwachten of alles op tijd zou worden geleverd. Tegenwoordig kun je zelfs binnen één dag online zijn, zelfs als je de aanvraag volledig bent vergeten. Naast snellere levering is de service op andere gebieden ook sterk verbeterd. Zo is er bijvoorbeeld een overstapservice beschikbaar waardoor je zelf niet meer hoeft te bellen en urenlang in de wachtrij hoeft te staan voordat je met een opdringerige verkoper spreekt. Let wel op, sommige providers houden zich nog steeds aan de bedenktijd van 14 dagen, wat betekent dat je niet zomaar kunt overstappen. Het is daarom belangrijk om dit van tevoren goed uit te zoeken.

Laagste prijs

Hoewel het een open deur is, blijft het een belangrijke tip: kijk goed naar welke provider voldoet aan jouw specifieke voorwaarden. Als je bijvoorbeeld meer waarde hecht aan internetsnelheid dan aan een groot zenderaanbod, dan weet je waar je op moet letten tijdens je zoektocht naar een geschikte aanbieder.

Wat kan Breedbandwinkel voor jou betekenen?

Bij Breedbandwinkel kun je altijd profiteren van exclusieve aanbiedingen die goedkoper zijn dan de prijzen die je rechtstreeks bij de provider of andere vergelijkingssites vindt. Door het grote volume aan aanvragen kan Breedbandwinkel de grootste kortingen bedingen bij verschillende providers, die vervolgens aan jou worden doorgegeven. Bovendien biedt Breedbandwinkel altijd de laagste prijsgarantie, wat natuurlijk heel prettig is.